AHOL AZ ÍZ ÉS A HAGYOMÁNY TALÁLKOZIK

palyazat

A kedvezményezett neve: TEMALA Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

A projekt címe: „Gesztenyéskert Vendéglő gyakornok programja, Szécsényben.” 

A szerződött támogatás összege:  7.573.875,-Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: 


A TEMALA BT. 2018. decemberében 7,574 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiírásáán. A Szécsényben megvalósuló projekt 1-1 szakács és pincér gyakornok foglalkoztatására, és az ő munkavégzésüket szolgáló munkaeszközök beszerzésére irányult.


A TEMALA Bt. családi vállalkozásként jött létre 1999. márciusában, és így is működik azóta is. A cég a Gesztenyéskert étterem mellett a város központjában üzemeltet egy büfét is. Az étterem bérelt ingatlanban működik 2001. októberi indulása óta. A Gesztenyéskert vendéglő Szécsény történelmi belvárosában, a város fő utcáján található. Nevét a kertben álló hatalmas vadgesztenyefákról kapta. Működése első pillanatától kezdve az elégedett vendég volt a megfelelő mércéje a vállalkozásnak.


Ételkínálatát általában a magyaros konyha jellemzi, de különlegességekre vágyók is találnak kedvükre valót. Gondosan ügyelnek arra, hogy mindent frissen, házilag készítsék. Az ételek alapanyagainak kiválasztásakor fokozottan ügyelnek a frissességre, az élelmiszerbiztonsági szempontból megbízható beszerzési forrásokra. Tavasztól őszig kerthelyiségben hangulatos perceket tölthetnek el a vendégek, miközben egy-egy pohár jó ital társaságában megismerkednek az igazi magyar gasztronómiával. A vendéglő kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények, baráti összejövetelek, lakodalmak lebonyolítására.


Társaságunk a pályázat benyújtás idejében 12 fő alkalmazottnak biztosított munkahelyet, a vendéglátás különböző munkaterületén. A projektünk célja 2 gyakornok foglalkoztatása. Új dolgozóink munkáját vállalati gyakornok kapcsolattartóként társaságunk ügyvezetője segítette a foglalkoztatás első 9 hónapjában. Projektünk hozzájárult a gyakornokok munkatapasztalatának megszerzéséhez, hiszen nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek segítették a szakmai előre-menetelét.


A gyakornokok munkavégzéséhez szükséges eszközöket (1-1 db 100 literes indirekt gázüzemű főzőüst és 4 égőfejes gáztűzhely (statikus hűtővel) illetve kisértékű eszközöket (munkaruhák /szakács ill. pincér/, borhűtő, tányérok, kések, villák, kanalak, valamint a főzéshez, sütéshez szükséges tepsik, edények és ételszállító badellák) szereztünk be a projekt időszakában.


A projekt eredményeként a gyakornokok munkaerő-piaci jelentősen esélyei javultak, alkalmassá váltak arra, hogy akár társaságunknál, akár az ország bármely részén hosszú távon megállják helyüket szakmájukban.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


A projekt befejezési dátuma: 2019. november 7.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03260